Schaakbord

Op zoek naar een los schaakbord? Op deze pagina van de Schaakkoning komt u verschillende klassieke schaakspellen en borden tegen. Ook een los schaakbord kunt u op deze pagina bestellen. Misschien kiest u wel voor de schaak- en damtafel! Handig, want de stukken kunt u in het laatje van die tafel bewaren.

Alle 9 resultaten

Niet alleen maar een schaakbord

Naast een schaakbord, kunt u op deze pagina ook direct terecht voor een dambord. U bestelt dus een schaak- en dambord in een! Datzelfde geldt voor de schaak- en damtafel. Of bespaar extra ruimte met het inklapbare schaakspel. Welke keuze u ook maakt, bij de Schaakkoning kunt u terecht voor een klassieke schaakset of juist een speciale variant.

Speciale varianten

Wilt u een speciale variant van het schaakspel bestellen? Kijk dan eens naar de volgende drie varianten:

  • Thinkfun All Queens Chess: kent u het spel vier-op-een-rij of vier-in-een-lijn? Doe dat nu met de rode en zwarte koninginnen in deze doos. Wie het eerste een rechte lijn, horizontaal, verticaal of diagonaal in een lijn weet te plaatsen, wint het spel.
  • Thinkfun Solitaire Chess: dit spel is een combinatie tussen het klassieke schaakspel en solitair. Van te voren kiest u een uitdaging uit het boekje. Daarna plaatst u de schaakstukken zoals aangegeven op het bord. Vervolgens is het de bedoeling dat u per beurt een stuk slaat en een stuk van het bord afpakt. U heeft gewonnen zodra u nog slechts één schaakstuk over heeft.
  • Laserschaak: een variatie op schaken zoals u die nog nooit heeft gezien! De schaakstukken in dit spel beschikken over een spiegel. Het doel is om de stukken zo te verplaatsen dat u de spiegels draait, zodat de laserstraal van richting verandert. Per beurt mag u net als bij het traditioneel schaken één stuk verzetten. Uw beurt eindigt wanneer u uw laser heeft afgeschoten. De laser volgt het pad van de spiegels. Raakt u een stuk van de tegenstander? Dan slaat u deze als het ware. Het doel is om de koning van uw tegenstander met de laserstraal te raken, voordat uw tegenstander uw koning raakt.

Bekijk deze speciale schaakspellen.