Ruilen & retourneren

Het kan voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent met een of meerdere artikelen uit je bestelling. Wij bieden je de mogelijkheid om de producten terug te sturen. Hieronder lees je de instructies, en de voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Als je iets wilt ruilen, kun je het nieuwe product gewoon bestellen via de website. We sturen het dan volgens de normale levertijden naar je op. Het product dat je wilt inruilen kun je volgens de retourprocedure aan ons retourneren.

Om een product te retourneren, vul je het retourformulier op onze website in. Zodra je het retourformulier hebt ingevuld, ontvangen wij de juiste gegevens en sturen we je de stappen voor het retourneren van het product toe.

30 Dagen zichtgarantie

Bij King Webshops, het bedrijf achter deze website, heb je als klant 30 dagen na aflevering van de bestelling het recht om de koopovereenkomst te ontbinden. Je kunt dit recht uitoefenen het retourformulier op de website in te vullen.
In geval van ontbinding heb je de verplichting de ontvangen artikelen binnen 30 dagen na de ontbinding aan King Webshops terug te zenden. Dit in de staat waarin je de artikelen hebt ontvangen, indien mogelijk in originele verpakking, compleet en ongebruikt.

Producten kunnen gratis geretourneerd worden met een retourlabel van King Webshops. King Webshops vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele verzendkosten voor het heenzenden door King Webshops in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument de herroeping meldt. Tenzij King Webshops aanbiedt het product zelf af te halen, mag King Webshops wachten met terugbetalen tot het product door King Webshops is ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. King Webshops gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Het product wijkt af van hetgeen je besteld hebt

Wanneer je constateert dat het product dat je hebt ontvangen zichtbaar afwijkt van hetgeen je besteld hebt, dan kun je het aan ons retourneren. Wij zullen dan op onze kosten het product omruilen. In geval van non-conformiteit is de klachttermijn een redelijke termijn na moment van ontdekking. Dit is volgens de wet in ieder geval minimaal twee maanden na ontdekking van het gebrek. Neem het product in geen geval in gebruik. Alleen ongebruikte producten komen voor kosteloze vervanging in aanmerking.

Het artikel is beschadigd

Vul na constatering van de beschadiging altijd het retourformulier in en geef hierbij aan dat het artikel is beschadigd. Indien het product dusdanig is beschadigd dat het niet geschikt is voor gebruik, zullen wij het aankoopbedrag voor dit artikel terugstorten, of het artikel omruilen. In geval van non-conformiteit is de klachttermijn een redelijke termijn na moment van ontdekking. Dit is volgens de wet in ieder geval minimaal twee maanden na ontdekking van het gebrek.

Over de wettelijke garantie

Wij zijn als aanbieder verantwoordelijk voor het leveren van een goed product. Een product moet doen wat er van verwacht wordt. Indien wij onverhoopt een product leveren met een defect, dan zorgen wij voor herstel of vervanging. Als er geen oplossing is voor het defecte product dan restitueren wij het aankoopbedrag.

Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden.