Schaakbord kopen

Wil je een los schaakbord kopen? Op deze pagina van de Schaakkoning kom je verschillende klassieke schaakborden tegen. Klik hier om losse schaakstukken te bekijken. Maak gebruik van de filters om supersnel een schaakbord te vinden die voldoet aan jouw wensen. Liever een schaakbord inclusief schaakstukken kopen? Bekijk dan onze complete schaaksets.

Toont alle 12 resultaten

Schaakbord kopen?

Wil je een schaakbord kopen? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Hier vind je al onze losse schaakborden. Ideaal, als je bijvoorbeeld zelf al schaakstukken hebt liggen.

Verschillende maten van een schaakbord

Er zijn een heleboel verschillende maten schaakborden verkrijgbaar op het internet. De gebruikelijke maatvoering is het Staunton Design. Staunton design schaakborden en schaakstukken hebben een bepaald vormgeving die onder andere bij officiële toernooien worden gehanteerd. De vormgeving wordt als standaard gebruikt zodat spelers niet hoeven te wennen aan het design van de stukken. Zo kunnen ze de stukken altijd direct herkennen en wordt hun spel dus niet beïnvloed door het design van het schaakbord of de schaakstukken.

De maat van het Staunton Design wordt bij de schaakborden bepaald door de breedte van de vlakken op het bord. De meest gebruikelijke maten bij het kopen van een schaakbord zijn als volgt:

Maat 3 – 40mm
Maat 4 – 45mm
Maat 5 – 50mm – Maat 1 van de Internationale Schaakfederatie
Maat 6 – 55mm – Maat 2 van de Internationale Schaakfederatie (aanbevolen voor clubs)
Maat 7 – 60mm
Maat 8 – 65mm

Maten van de schaakstukken

Als je een schaakbord koopt, wil je er natuurlijk ook passende stukken bij. Je wilt namelijk niet dat de stukken te groot zijn voor de vakken op het bord. Daarom hebben de schaakstukken ook een maat volgens het Staunton Design. De Staunton maten zijn gebaseerd op de hoogte van de koning. De maten zijn als volgt:

Maat 3 – 76mm
Maat 4 – 82mm
Maat 5 – 87mm – Maat 1 van de Internationale Schaakfederatie
Maat 6 – 94mm – Maat 2 van de Internationale Schaakfederatie (aanbevolen voor clubs)
Maat 7 – 100mm
Maat 8 – 106mm

Niet alleen maar een schaakbord

Naast een schaakbord, kun je op deze pagina ook direct terecht voor een dambord. Je bestelt dus een schaak- en dambord in een! Datzelfde geldt voor de schaak- en damtafel. Of bespaar extra ruimte met het inklapbare schaakspel. Welke keuze je ook maakt, bij de Schaakkoning kun je terecht voor een klassieke schaakset of juist een speciale variant.

Speciale varianten

Wil je een speciale variant van het schaakspel bestellen? Kijk dan eens naar onze speciale schaakspellen.