Het kiezen van het juiste schaakbord kan een hele zoektocht zijn. Zeker door het grote aanbod dat online te vinden is, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn een aantal keuzes die je moet maken voordat je een schaakbord aanschaft. Om je op weg te helpen, hebben we een stappenplan gemaakt waarmee je tot de juiste keuze kunt komen.

Met of zonder coördinaten / notatie

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een schaakbord is de notatie / coördinaten langs de velden. Veel borden zijn zowel mét als zónder coördinaten beschikbaar.

Materiaal / kleur

De juiste maat kiezen

Welke maat is nou geschikt voor jou? Dat ligt aan veel factoren, en is altijd een persoonlijke kwestie. Toch hebben we ons best gedaan om een richtlijn te geven voor mensen die er zelf niet uitkomen.

Als je een complete schaakset koopt, heb je in 1 keer de juiste stukken bij het bord. Wanneer je losse stukken en een los bord koopt, is het belangrijk dat stukken en een bord koopt die bij elkaar passen. Daarom hebben we maten toegevoegd aan de producten in onze webshop. Zo vind je eenvoudig stukken die bij een bord passen

Wil je meer lezen over de afmetingen van schaakborden en hoe deze worden bepaald? Lees dan onze blogpost: De afmetingen van schaakstukken en schaakborden.