(NL) Gratis verzending vanaf € 50,-

Filter op productsoort
Filter op materiaal
Kunststof (3)
Hout (2)
Leder (1)
Met coördinaten
Verbindingstype
Filter op kenmerk
Exclusief (1)
Inklapbaar (1)
Reisformaat (1)
Voor kinderen (2)
Filter op merk
Filter op prijs

Speciaal schaakspel

Een speciaal schaakspel is een spelvariant op het klassieke schaakspel zoals we dat kennen. De Schaakkoning beschikt over zes varianten die net even anders werken dan u zou denken.

Filter op productsoort
Filter op materiaal
Kunststof (3)
Hout (2)
Leder (1)
Met coördinaten
Verbindingstype
Filter op kenmerk
Exclusief (1)
Inklapbaar (1)
Reisformaat (1)
Voor kinderen (2)
Filter op merk
Filter op prijs

Welk speciaal schaakspel kiest u?

U heeft de keuze uit verschillende variaties op het schaakspel, te beginnen met KUBB Vikingen. Tijdens deze variant is het de bedoeling dat u met uw team zo snel mogelijk de houten kubbs en de koning van het andere team omgooit. De teamgroottes kunnen variëren van twee tot zes spelers per team.

Grootte schaakspel Kubb Vikingen

U heeft de keuze uit drie verschillende groottes van het schaakspel KUBB Vikingen:

Schaakspel KUBB Vikingen Klein: 21 delen van 8,5 x 8,5 x 13,5 centimeter.
Schaakspel KUBB Vikingen Medium: voor het spelen van dit spel is een speelveld van 5 bij 8 meter benodigd. Het is daarom aan te raden om dit spel buiten te spelen, bijvoorbeeld op een grasveld of het strand. De houten delen zijn verzameld in een handige draagtas. De lengte van de koning is 25 centimeter.
Schaakspel KUBB Vikingen Groot: ook voor deze variant van het schaakspel KUBB Vikinen is het aan te raden om buiten te spelen: leuk voor tijdens een feestje! De afmetingen van de koning zijn 6,5 x 6,5 x 30 centimeter.

Thinkfun spelvarianten

Thinkfun is een Amerikaans bedrijf dat geroemd wordt om haar denkspellen en educatieve spellen. Ook voor schaakspellen heeft dit bedrijf drie variaties bedacht.

Thinkfun All Queen: met je dames probeer je als eerste vier op een aaneensluitende rij te zetten, ongeacht of dat horizontaal, vertiaal of diagonaal is. Dit spel lijkt op vier-op-een-rij.
Thinkfun Solitaire Chess: een synergie van solitaire en schaken. Volgens de instructie zet je elke beurt een schaakstuk op het schaakbord. Vervolgens is het de bedoeling om een stuk te slaan. U wint, wanneer u nog een enkel schaakstuk over hebt.

Buitenspellen

Misschien heeft u ze weleens in de stad gezien: een groot schaakspel dat gespeeld wordt met grote plastic stukken. Deze kunt u nu ook aanleggen in uw eigen tuin! Het schaakbord is bijna 3 meter groot en u kunt kiezen voor stukken van 31 of 64 centimeter groot. Tip: ook voor evenementen is dit een zeer leuke toevoeging! Vul de stukken met water of zand zodat ze niet wegwaaien op een stormachtige dag.