Speciaal schaakspel

Een speciaal schaakspel is een spelvariant op het klassieke schaakspel zoals we dat kennen. De Schaakkoning beschikt over zes varianten die net even anders werken dan u zou denken.

Alle 6 resultaten

Welk speciaal schaakspel kiest u?

U heeft de keuze uit vier verschillende variaties op het schaakspel, te beginnen met KUBB Vikingen. Tijdens deze variant is het de bedoeling dat u met uw team zo snel mogelijk de houten kubbs en de koning van het andere team omgooit. De teamgroottes kunnen variëren van twee tot zes spelers per team.

Grootte schaakspel Kubb Vikingen

U heeft de keuze uit drie verschillende groottes van het schaakspel KUBB Vikingen:

  • Schaakspel KUBB Vikingen Klein: 21 delen van 8,5 x 8,5 x 13,5 centimeter.
  • Schaakspel KUBB Vikingen Medium: voor het spelen van dit spel is een speelveld van 5 bij 8 meter benodigd. Het is daarom aan te raden om dit spel buiten te spelen, bijvoorbeeld op een grasveld of het strand. De houten delen zijn verzameld in een handige draagtas. De lengte van de koning is 25 centimeter.
  • Schaakspel KUBB Vikingen Groot: ook voor deze variant van het schaakspel KUBB Vikinen is het aan te raden om buiten te spelen: leuk voor tijdens een feestje! De afmetingen van de koning zijn 6,5 x 6,5 x 30 centimeter.

Thinkfun spelvarianten

Thinkfun is een Amerikaans bedrijf dat geroemd wordt om haar denkspellen en educatieve spellen. Ook voor schaakspellen heeft dit bedrijf drie variaties bedacht.

  1. Thinkfun All Queen: met je dames probeer je als eerste vier op een aaneensluitende rij te zetten, ongeacht of dat horizontaal, vertiaal of diagonaal is. Dit spel lijkt op vier-op-een-rij.
  2. Thinkfun Solitaire Chess: een synergie van solitaire en schaken. Volgens de instructie zet je elke beurt een schaakstuk op het schaakbord. Vervolgens is het de bedoeling om een stuk te slaan. U wint, wanneer u nog een enkel schaakstuk over hebt.
  3. Thinkfun Laser Chess: iedere speler heeft beschikking over een laser. Met uw schaakstukken die voorzien zijn van een spiegel kunt u om de beurt een zet zetten. De bedoeling is om elkaars stukken te slaan via de laserstraal. Deze wordt verbonden via de spiegels van uw eigen stukken. Weet u de koning te raken van uw tegenstander, dan wint u het spel.